Ο θεραπευτικός έρωτας ελιξήριο υγείας και ζωής

Ημ/νία Δημοσίευσης: 19/09/2013

Άρθρο στο περιοδικο "Δίοδος" της Μερόπης Θεοδοσιάδου, Eναλλακτικής Θεραπεύτριας, δημιουργού των Σεμιναρίων του Έρωτα.

Οι ποιητές είναι πιο ικανοί να μας κάνουν να αισθανθούμε
τι είναι το ερωτικό πάθος,
γιατί έχουν τις λέξεις να το περιγράψουν...!

Ο Πλάτωνας θεωρούσε τον έρωτα μια Θεία Τρέλα,
ένα παραλήρημα εμπνευσμένο από τον Θεό!
Πάντως, ένα πράγμα είναι σίγουρο, το πάθoς του έρωτα
έχει μία ακατανίκητη επίδραση επάνω μας.

Η πλευρά της επιστήμης

Η ιατρική και η βιοχημεια ισχυρίζονται πως ο έρωτας εξαρτάται από το παιχνίδι που παίζουν οι ορμόνες στο σώμα μας, δηλαδή, ουσίες όπως οι ενδορφίνες, η ντοπαμίνη, η φαινυλαιθυλαμίνη, η οξυτοκίνη και άλλες. Αυτές είναι λέει που δημιουργούν την ερωτική χημεία και κρατούν άσβεστη την φλόγα του ερωτικού πάθους.

 • Η ντοπαμίνη σχετίζεται με το αίσθημα και την έξαρση της χαράς.
 • Η φαινυλαιθυλαμίνη μας δίνει ένα γενικό αίσθημα ευφορίας και ο ερωτευμένος τα βλέπει όλα ρόδινα, αυτό που κοινώς λέμε «ο έρωτας τυφλώνει».

Φυσικά, για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο πρέπει πρώτα να φτάσουμε να αισθανόμαστε εμείς καλά με τον εαυτό μας, γιατί ένας υγιής και ευτυχισμένος άνθρωπος είναι πάντα ένα ισχυρό αφροδισιακό για το αντίθετο φύλο!!!

Οι ενδορφίνες απαλύνουν τους πόνους και μας κάνουν να αισθανόμαστε όμορφα όταν είμαστε παρέα με τον ερωτικό μας σύντροφο, ενώ η οξυτοκίνη μας κάνει τρυφερούς, αφού είναι η ορμόνη της αγάπης, άλλωστε παρατηρείται και στην εκδήλωση συναισθημάτων αγάπης μεταξύ μητέρας – παιδιού.

Έχει παρατηρηθεί βέβαια ότι όταν αρχίζει να καταλαγιάζει το ερωτικό πάθος αλλάζουν και τα επίπεδα των ορμονών στο σώμα μας. Όμως, όσο κι αν μελετούν οι επιστήμονες, ολοκληρωμένη απάντηση δεν φαίνεται να παίρνουμε και πάντα θα μένει ανεξιχνίαστο το κομμάτι που έχει σχέση με το ερωτικό πάθος και την ψυχή του ερωτευμένου.

Ο έρωτας κρατάει καλά τα μυστικά του και πάντα θα αφήνει χώρο για τη μαγεία και το μυστήριο. Όπως κι αν είναι, για μας, αυτό που προέχει είναι ο έρωτας να μην έχει ημερομηνία λήξης, γιατί έτσι θα καταφέρουμε να διατηρούμε σε πολύ καλύτερη κατάσταση τόσο την ψυχική όσο και τη σωματική μας υγεία.

θεραπευτικός έρωτας

Έρωτας ο θεραπευτής

Αναμφισβήτητα, ένας τρόπος για να είμαστε υγιείς και ακμαίοι και να τα βλέπουμε όλα θετικά, είναι να είμαστε ερωτευμένοι, γιατί ο έρωτας λειτουργεί θεραπευτικά. Είναι μια εμπειρία μοναδική, ξεχωριστή, που μας παρασύρει και μας μεταμορφώνει. Πρόκειται για μια αληθινή διαδικασία ωρίμανσης.

Επιστημονικές έρευνες αποδεικνύουν ότι ο έρωτας είναι το καλύτερο φάρμακο της φύσης.

Βέβαια, ο έρωτας είναι θεραπευτικός όταν είναι ένας έρωτας που μπορεί να αγγίξει και το σώμα και το πνεύμα και την ψυχή. Οι αποδείξεις πάντως αυτές, προέρχονται και από τα τρία επίπεδα της ύπαρξης μας, δηλαδή και από το πνευματικό και από το ψυχικό και από το σωματικό και είναι εξαιρετικά πειστικές για να μπορέσει να τις αμφισβητήσει κανείς.

Συγκεκριμένα:

 • Είναι παράγοντας μακροζωίας. Μας προσφέρει ένα διάχυτο αίσθημα ευεξίας και γι’ αυτό ευθύνεται η αύξηση της οξυτοκίνης κατά την διάρκεια της ερωτικής επαφής η οποία μας κάνει ευδιάθετους και τρυφερούς αυξάνοντας την ανάγκη μας για χάδια και αγκαλιές.
 • Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος. Βοηθά την αύξηση της ροής του αίματος στον εγκέφαλο αλλά και στα υπόλοιπα όργανα του σώματος και κύρια στην καρδιά.
 • Είναι φάρμακο κατά της κατάθλιψης και του πόνου. Ο έρωτας λειτουργεί ως πραγματικό παυσίπονο. Πριν ακριβώς από τον οργασμό έχουμε αύξηση της οξυτοκίνης πέντε φορές πάνω από τα φυσιολογικά επίπεδα. Η αύξηση αυτή προκαλεί έγκριση ενδορφινών που λειτουργούν ψυχοτρόπα, αυξάνοντας την αισιοδοξία μας και αναλγητικά σε πονοκεφάλους, ημικρανίες, πόνους, αρθριτικά.
 • Εμποδίζει τις γρίπες και τα κρυολογήματα. Μπορεί να φαίνεται απίστευτο, αλλά έχει αποδειχθεί πως όσοι έχουν συχνή ερωτική επαφή έχουν 30% περισσότερο αυξημένη την παραγωγή ανοσοσφαιρίνης Α, που είναι υπεύθυνη για την προστασία διάφορων παθογόνωνοργανισμών. Μειώνει το στρες και βελτιώνει τον ύπνο.Η ερωτική επαφή είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος χαλάρωσης του σώματος και του νου.
 • Ευνοεί την παραγωγή τεστοστερόνης. Η συχνή σεξουαλική δραστηριότητα αυξάνει τα επίπεδα τεστοστερόνης και οιστρογόνων τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες, με αποτέλεσμα μια πιο ισχυρή λίμπιντο, ενώ, συγχρόνως, ενισχύονται τα οστά και οι μυς.
 • Συμβάλει στην υγεία του προστάτη. Η συχνή εκσπερμάτιση συμβάλλει στη μείωση των πιθανοτήτων για καρκίνο του προστάτη, αφού αποφορτίζει την υπερβολική συγκέντρωση τεστοστερόνης.
 • Συμβάλει στην απώλεια βάρους και στη γενική ομορφιά. Ο έρωτας είναι μία από τις καλύτερες μορφές άσκησης, αφού κατά την ερωτική επαφή καίγονται περίπου 200 θερμίδες που ισοδυναμούν με 15 λεπτά τρέξιμο σε διάδρομο γυμναστηρίου. Επίσης κατά την ερωτική επαφή ευνοείται η έκκριση οιστρογόνων στις γυναίκες τα οποία αυξάνουν την ποσότητα κολλαγόνου που είναι πολύτιμο συστατικό για την ομορφιά του δέρματος.

Ας βγούμε λοιπόν από το συναισθηματικό μας ψυγείο και ας δούμε τον έρωτα με μια άλλη ματιά. Aς ξεκινήσουμε ένα μικρό ταξίδι στα μυστικά του έρωτα. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής ίσως καταλάβουμε πως ο έρωτας είναι μια τέχνη που μπορεί να μιλήσει στο σώμα μας, να γοητεύσει την ψυχή μας και να θρέψειτο πνεύμα μας.

Σημαντικα μυστικά του έρωτα

Σημαντικά Μυστικά:

Το μασάζ του έρωτα.

Ένας πολύ τρυφερός και αισθησιακός σταθμός μέσα από τον κόσμο της αφής, τα δάχτυλα μας γίνονται πομποί και δέκτες των συναισθημάτων της αγάπης μας. Το χάδι είναι ο πιο ουσιαστικός τρόπος για να εκφράσουμε και να δεχτούμε αγάπη. Ένα χαϊδεμένο μωρό γίνεται ένας ευτυχισμένος ενήλικας. Ορισμένοι άνθρωποι έχουν ένα πολύτιμο χάρισμα, ξέρουν να χαϊδεύουν με την καρδιά. Τα χάδια τους έχουν μια ξεχωριστή ζεστασιά που μαλακώνουν την ψυχή και καθαρίζουν το μυαλό. Ας μάθουμε πώς να χαϊδεύουμε με την καρδιά για να μπορούμε να χαλαρώσουμε, να τονώσουμε και να διεγείρουμε τις αισθήσεις που μένουν φυλακισμένες και ξεχασμένες σε ένα σώμα γεμάτο ένταση. Το μασάζ είναι το πρώτο βήμα.

Ο επόμενος σταθμός μας είναι γεμάτος ευωδιές για την ψυχή και το σώμα.

Αιθέρια έλαια

Ας ανακαλύψουμε μέσα απ΄αυτά τον κήπο των απολαύσεων της φύσης. Οι μικρές σταγόνες των αιθέριων ελαίων θα ξυπνήσουν την επιθυμία μέσα μας. Το οσφρητικό νεύρο συνδέεται άμεσα με το κέντρο του εγκεφάλου που ελέγχει τα συναισθήματα, γι΄αυτό και έχουμε επιτυχημένο αποτέλεσμα από την χρήση αιθέριων ελαίων που έχουν σχέση με το συναίσθημα. Επίσης η χρήση τους μπορεί να επηρεάσει την παραγωγή αδρεναλίνης, οιστρογόνων, τεστοστερόνης, την θερμοκρασία του σώματος, την καρδιακή λειτουργία, την πίεση κ.α. Ας μάθουμε να χρησιμοποιούμε αυτούς τους μικρούς βοηθούς της φύσης γιατί λειτουργούν ως κλειδιά που ανοίγουν την πόρτα της ψυχής μας και της ερωτικής μας ευεξίας.

Το γιασεμί το θεωρώ αυτοκράτορα των αιθέριων ελαίων. Φημισμένο ως ισχυρό αφροδισιακό, βοηθάει επίσης και στην εξαφάνιση του φόβου που συχνά συνδέεται με το σεξ.

Το περγαμόντο βγάζει από την κατάθλιψη και βοηθά όσους δεν έχουν την ικανότητα να απολαύσουν τη χαρά γιατί βρίσκονται σε συναισθηματική ψυχρότητα.
Πολύ ιδιαίτερο είναι και το νερόλι. Θηλυκό αλλά και διεγερτικό, δίνει σιγουριά και μας βοηθά να αντιμετωπίσουμε το συναισθηματικό πόνο.

Επειδή όμως τα αιθέρια έχουν κάποια τοξικότητα όταν δεν χρησιμοποιούνται σωστά, καλό είναι να συμβουλευόμαστε κάποιον ειδικό, όσον αφορά στη χρήση τους.

Ερωτικές τροφές

Ερωτικές τροφές

Λέγεται ότι ο έρωτας και η τροφή πάνε μαζί!

Γνωρίζονται κάπου στην κουζίνα, φλερτάρουν στο πιάτο, σμίγουν στο τραπέζι και ολοκληρώνουν το δεσμό τους στο κρεβάτι.

 • Τα στρείδια και τα οστρακοειδή κρατούν την πρώτη θέση, γιατί περιέχουν υψηλές ποσότητες ψευδαργύρου ευνοούν την παραγωγή συγκεκριμένων ορμονών.
 • Οι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε αντιοξειδωτικά, ψευδάργυρο και βιταμίνη Ε τα οποία συνδέονται με τον ερωτισμό μας.
 • Τα φρούτα και τα λαχανικά, τα σπαράγγια, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το σέλινο, οι βολβοί, τα μανιτάρια και η ρόκα είναι πλούσια σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά έτσι που βοηθούν σημαντικά στην καλή, ευχάριστη διάθεση και την τόνωση της ερωτικής επιθυμίας.

Όσον αφορά τα όσπρια , ο Ιπποκράτης συνιστούσε τις φακές για αύξηση της ερωτικής διάθεσης. Δοκιμάστε ρεβίθια βρασμένα με κρεμμύδι και αρωματισμένα με τζίντζερ, κάρδαμο, μπούκοβο, λάδι και λεμόνι.

Ακόμη, φημισμένα διεγερτικά είναι τα τζίντζερ, το δενδρολίβανο, το θρούμπι, το φασκόμηλο, η μέντα, το θυμάρι, το μάραθο, η πάπρικα, το κόλιανδρο, ο κουρκουμάς, ο κρόκος, το γαρύφαλλο, η κανέλα, το μαύρο πιπέρι, η μαστίχα, ο σιναπόσπορος.

Χρησιμοποιήστε τα μόνα τους ή σε συνδυασμούς, μέσα σε φαγητά, σαν ροφήματα ή βοτανόλουτρα. Δεν θα πρέπει να ξεχνάτε όμως ότι δεν είναι όλα για όλους, γι΄αυτό και θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στη χρήση τους.

Τεχνικές από την Ανατολή.

Η ρεφλεξολογία είναι μια πανάρχαια θεραπευτική μέθοδος που εκτός των πολλών άλλων εφαρμογών, αναγνωρίζεται διεθνώς ως σημαντική βοηθητική μέθοδος στο ξεμπλοκάρισμα και στην επαναφορά της σεξουαλικής ενέργειας.

Μάθετε τεχνικές όπου με διέγερση σε ειδικά σημεία κλειδιά θα ξαναβρείτε το δρόμο προς έναν υγιή ερωτισμό. Πρόκειται για μια εναλλακτική λύση που δίνει αίσθημα ευεξίας, χαλάρωσης και εξισορρόπησης στο πνεύμα, στο σώμα και στην ψυχή.

Επίσης η στρατηγική των 12 βημάτων είναι μια πολύτιμη βοήθεια για εμάς και το σύντροφο μας ώστε να βγούμε από την ερωτική απάθεια. Καθετί ερωτικό δεν είναι και απειλητικό ούτε ύποπτο ή ανήθικο.

Ο φόβος μας για την ερωτική σωματική επαφή που μπορεί να συνδέεται με απόρριψη, προδοσία ή παλαιότερες τραυματικές εμπειρίες, μας δημιουργεί αποστροφή σε καθετί ερωτικό και γίνεται μια μόνιμη πηγή πόνου, κρύβει όμως ένα υπερβολικά ακατέργαστο συναίσθημα.

Η ειλικρινής περιποίηση και φροντίδα μαζί με την αγάπη για το σύντροφο ή τον εαυτό μας είναι το πρώτο κύριο βήμα για μια υγιή σεξουαλικότητα. Η θεραπεία έρχεται όταν μάθει κανείς να εμπιστεύεται τον εαυτό του και τους άλλους.

Ας πάρουμε το μήνυμα από τη «στρατηγική των 12 βημάτων» και το θαύμα θα συμβεί.

Να’μαστε λοιπόν στο τελευταίο μας μυστικό που είναι το Τάντρα, ο ιερός έρωτας.

Ένας σταθμός δίχως τέλος και όρια που διδάσκει τα ερωτικά μυστικά και τις ερωτικές πρακτικές, μετατρέποντας τον έρωτα σε μια ιερή εμπειρία. Μέσα από το κοίταγμα των ψυχών ξεπερνάμε αναστολές και αρνητικά συναισθήματα και βρίσκουμε το δρόμο προς την αληθινή αγάπη.

«Τάντρα», άλλωστε, σημαίνει αρμονια ψυχής, σώματος και πνεύματος.

Κάπου εδώ φτάσαμε στο τέλος του ταξιδιού μας.

Όμως, κάτι που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι πως όταν βλέπουμε τα πράγματα αρνητικά, ότι και να κάνουμε θα βρισκόμαστε πάντα σε αρνητική σχέση με τη σεξουαλικότητα μας.

Γι΄αυτό η πρώτη μας φροντίδα ας είναι το να μάθουμε να βλέπουμε τη σχέση μας, αλλά και γενικότερα τα πράγματα από τη θετική τους πλευρά.

Από καρδιάς
Μερόπη Θεοδοσιάδου

 
 
Μερόπη Θεοδοσιάδου

Πληροφορίες

Τηλεφ. παραγγελίες στα
210.4979.177
694.4472.074

Δε-Πα 10:00-22:00


ΔΩΡΕΑΝ
αποστολή για παραγγελίες άνω των 100€


Δεδομένου ότι όλα τα προϊόντα είναι σχεδόν εξ' ολοκλήρου χειροποίητα, οι χρόνοι παράδοσης κυμαίνονται μεταξύ 2-7 ημερών Για οποιαδήποτε καθυστέρηση ή έλλειψη πρώτων υλών, θα ειδοποιηθείτε τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά


Οι εικόνες των προϊόντων ενδέχεται να περιέχουν διακοσμητικα στοιχεία τα οποία δεν αποτελούν μέρος του προς πώληση είδους. Εφόσον επιθυμείτε διευκρινήσεις για κάποιο συγκεκριμένο προϊόν, επικοινωνήστε μαζί μας.

 

OKΣτον διαδικτυακό μας τόπο χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε μια πιο εξατομικευμένη εμπειρία.
Επιλογές cookies | Διαβάστε περισσότερα...